IN _BALANS_

IN BALANS

Bedrijfs opleiding

Opleidingsseminarie : IN BALANS

 

Energie…de hele wereld draait er rond. Zonder energie kunnen we niets verwezenlijken, krijgen we niets in gang!

We staan er vaak niet bij stil maar het eerste werktuig waarmee alles begint en eindigt is ons eigen lichaam! Of je nu fysieke arbeid verricht of geestelijk inspannende taken uitvoert één ding is zeker, zonder die broodnodige energie kan je nooit een kwaliteitsvolle prestatie neerzetten.

 

De opleiding leert je hoe je door een bewust gekozen stress-management en een gezonde levensstijl je energiepijl op een zeer hoog niveau kan brengen.

Het seminarie “In balans” berust op 4 pijlers die de basis zijn van een energiek lichaam en een flexibele geest :

1. Gezonde voeding & levensstijl

2. Beweging

3. Relaxatie

4. Positieve mindset

 

In het deel “gezonde voeding & levensstijl” gaan we eens kijken wat bepaalde voedingsmiddelen met ons lichaam doen en hoe ze de hormonale balans in ons lichaam kunnen verstoren. Bepaalde voedingsmiddelen geven een korte energie-boost maar zijn op langere termijn nefast voor de energieproductie in ons lichaam. Ze zorgen voor “energielekken” die zowel op fysiek als mentaal vlak worden ervaren. Ook tekorten van bepaalde levensnoodzakelijke stoffen (magnesium, jodium, calcium, vitamine A,B,D…) leiden vaak tot dips en aanhoudende vermoeidheid.

Disbalans in ons hormonaal systeem leidt vaak tot een verminderd prestatieniveau en kan uiteindelijk uitmonden in allerlei kwalen, ziekten en in geestelijke futloosheid (burn out, depressie…) die het ziekteverzuim in de hand werken.

Door kleine tips & tricks toe te passen kan je in enkele weken tijd al ongelooflijke resultaten behalen en je energieniveau serieus opkrikken. (zie documentatiemap)

 

In het deel “beweging” gaan we op zoek naar de juiste balans tussen actie en rust. Bij het woord “beweging” zijn er velen die onmiddellijk een gevoel van weerstand en afkeer ervaren. Bewegen wordt vaak gelijk gesteld met langdurig sporten aan een hoog tempo of “jezelf in het zweet werken”. Het is echter zo dat deze manieren van bewegen ons niet altijd de gewenste energie opleveren. Integendeel, wie op een onverantwoorde manier beweegt put zichzelf uit en moet daarvan later de gevolgen dragen. Inzicht in de processen die werkzaam zijn in jouw lichaam en leren luisteren naar wat je nodig hebt is essentieel.

In dit deel krijg je alvast een hoop tips mee die je zowel thuis als op de werkvloer kan toepassen. (zie documentatiekaft)

 

“Relaxed”  is een woord dat bij velen hemels in de oren klinkt maar waarvan vaak gedacht wordt dat het in deze hectische tijden onmogelijk tot de dagdagelijkse realiteit kan behoren. De tijdsdruk die vaak op onze schouders weegt veroorzaakt stress en brengt ons in een rusteloze toestand waarin we onze immer malende geest niet meer tot stilstand kunnen brengen. Slaapstoornissen en de daarmee gepaard gaande vermoeidheid zijn hiervan rechtstreekse gevolgen.

Bewustwording en discipline kunnen ons een heel eind in de goed richting zetten. Relaxatie-oefeningen en inzicht in jezelf en in jouw gewoonten kunnen je daarbij helpen. (zie documentatiekaft)

 

 Een positieve mindset genereert heel wat energie. Kijk maar eens naar jezelf wanneer je leuke dingen doet. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet heb je een heel parcours afgelegd. (op welk vlak dan ook) Moeilijker wordt het wanneer we dingen (moeten) doen die we minder leuk vinden. Automatisch creëren we hiertegen een weerstand die ons onaangename emoties oplevert die tot diep in ons lichaam voelbaar zijn.

Boodschap is dus om je zoveel mogelijk goed te voelen in je vel, om positieve emoties op te wekken en een ontspannen lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Dit vraagt oefening! Maar door kleine stapjes op regelmatige basis toe te passen verzet je bergen. (zie actieplan in documentatiekaft)

Een positieve mindset is niet alleen gunstig op korte termijn, op het moment zelf maar sijpelt door naar ons onderbewustzijn waar het positieve veranderingen aanbrengt in onze persoonlijkheidsstructuur die zich op hun beurt vertolken in een meer open, toegankelijk en flexibel gedrag en die een verdraagzame attitude bewerkstelligen.

 

 

 

Praktische info

Locatie Eigen gekozen locatie of onze locatie te Mol. Kosten voor eigen locatie zijn niet inbegrepen
Thema Stressmanagement & gezonde levensstijl
Seminarie In balans :  570 EURO excl. BTW (max 15 deelnemers) inclusief een beknopte documentatiemap per deelnemer

Vervoersonkosten 0.35 €/km

Wij voorzien zelf een beamer, projectiescherm, schrijfmapjes + papier. Deze zijn inbegrepen in de cursusprijs.