_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

Bij jezelf blijven!

Bewustzijn
featured image

Er is niets zo heerlijk als het leven leiden waarvoor jij in de wieg bent gelegd

Vaak stuit je tegen situaties, innerlijke blokkades… die jou verhinderen om voluit te leven. De mallemolen in jouw hoofd maakt er een zootje van en negatieve gedachten houden jou weg van je droomleven. De Stemmen van het ego kunnen behoorlijk listig zijn. Het zijn echte mooipraters. En keer op keer luizen ze je er weer in. “Drink er nog maar eentje…” denkt de zakenman en speelt zijn rijbewijs een uur later kwijt. “wat een bink…” denkt de mishandelde vrouw en belandt ’s avonds in het ziekenhuis.

Lees Meer

Voldemort

Blog
featured image

Voldemort uit de Harry Potter boeken en films is iemand die al het slechte in de wereld symboliseert.

In het begin is hij niet meer dan wat geruis en geritsel door de bomen, een vreemd gekraak in het bos. Een mens zou er niet van wakker liggen maar de dieren voelen de energie haarfijn aan en ze worden zeer schichtig en rusteloos.

Lees Meer

Een groot ego!!

Uncategorized
featured image

Wat betekent het om een groot ego te hebben?

Vaak krijg je omschrijvingen zoals : “Het zijn mensen die zich hullen in materie zoals dure wagens, kleding, huizen. Mensen die graag in de belangstelling staan of die op een opzichtige manier om aandacht schreeuwen…”

Lees Meer

Personal coaching traject

Actueel, Bewustzijn
featured image

Personal Coaching ondersteunt jou bij de zoektocht naar jezelf!

Wie op zoek is naar verandering is op zoek naar innerlijke groei. Om efficiënt te werken is het daarom belangrijk om een aantal afspraken te maken.

Lees Meer

Vanuit rust en geduld…

Blog, Natuur & gezondheid
featured image

Wanneer de tijd rijp is dan valt de vrucht mooi en ongeschonden in je hand!

Gisteren een kookboek gekocht van Pascale Naessens waarin ik ’s avonds al onmiddellijk ben beginnen lezen. Rustig genietend in de zetel…inspirerende woorden en receptjes, mooie sfeervolle foto’s…

Lees Meer

7 stappen naar innerlijke balans

Bewustzijn, Blog
featured image

Om evenwicht te brengen in de wereld rondom jou is het noodzakelijk dat je eerst evenwicht vindt in jezelf!

Net zoals water naar de zee stroomt zo ook stroomt energie doorheen ons lichaam. Als alles helder en zuiver is dan stroomt het water (de energie) ongestoord door. Maar net zoals in een rivier kunnen er dingen zijn die ervoor zorgen dat er blokkades ontstaan (dammen, obstructies, vernauwingen…) die ervoor zorgen dat het water (de energie) niet meer vrij kan stromen. Als we die dingen die ons belemmeren, uit ons (geloofs-)systeem kunnen verwijderen dan kan de energie weer vrijuit stromen en is er evenwicht zowel in als buiten jezelf! Lees Meer

Moeten of willen

Algemeen, Blog
featured image

Hoor je ze ook? De moet-zinnen van jezelf en van de anderen? 

Moeten, vaak gebruiken we het woord onterecht en willen we eigenlijk zeggen : ik wil dit doen. Of ik doe het graag! Of ik doe het niet graag maar het geeft me achteraf wel een fijn gevoel. En daarom doe ik het!

Lees Meer

à ta santé, à ta vie, à tes amours!

Blog, Mindfulness
featured image

Op jouw gezondheid, op jouw leven, op jouw liefde(s).  Zo zei Machteld het 25 jaar geleden vooraleer ze een nipje van haar glas witte wijn nam. Het waren blijkbaar de dingen die echt belangrijk waren in haar leven waarop ze dronk.

Ondertussen is er heel wat drank gevloeid, heeft het leven ontelbare levenslessen prijs gegeven en ja…zijn er menige liefdes gekomen, gegaan en soms gebleven.

Lees Meer

Een oppepper voor je eigenwaarde!

Algemeen, Blog
featured image

Kennen jullie het vuistje van Justine Henin?

Topsporters weten als geen ander hoe ze op een kritiek moment in het spel het tij toch in hun voordeel kunnen doen keren! Ze maken hierbij gebruik van een techniek die ook jij in enkele weken onder de knie hebt!

Lees Meer