_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

Moeten of willen

Algemeen, Blog
featured image

Hoor je ze ook? De moet-zinnen van jezelf en van de anderen? 

Moeten, vaak gebruiken we het woord onterecht en willen we eigenlijk zeggen : ik wil dit doen. Of ik doe het graag! Of ik doe het niet graag maar het geeft me achteraf wel een fijn gevoel. En daarom doe ik het!

 

 

Wanneer je dingen doet vanuit “moeten” stel jezelf dan eens de vraag of je het woordje “moeten” kan vervangen door “willen”.

Ik moet werken. Ik wil werken zodat ik een inkomen heb om voor mezelf en mijn gezin te zorgen.

Ik moet boodschappen doen. Ik wil boodschappen doen zodat ik mij de volgende dagen geen zorgen hoef te maken om het eten.

Ik moet naar huis. Ik wil naar huis omdat

 

Soms is het zeer lastig om “moeten” in “willen” te veranderen. Je WIL helemaal niet en toch MOET je! Op dat ogenblik is het tijd om even stil te staan en in jezelf te kijken want wanneer je iets “moet” dan ga je jezelf gedragen vanuit het verwachtingspatroon van een ander. Je neemt een ander spoor dan datgene wat je voor jezelf gewenst had. Té veel “moeten” doet je zwaar ontsporen!!

Bij “willen” liggen de zaken heel anders. Je vertrekt nu vanuit je eigen verlangen, je eigen prioriteiten, je eigen levenspad. Het  is een “shift” in jouw denken dat vaak heel wat onzekerheid meebrengt en die je dwingt om je eigen verantwoordelijkheid op te nemen. Dingen, mensen, gewoontepatronen en ingebakken conditioneringen die niet langer bij je passen vragen om losgelaten te worden.

Om “WILLEN” meer kracht bij te zetten zijn er speciale technieken! 

If you want to live a happy life, ty it to a goal. Not to people or things.  

Einstein

 

Wie volledig en op een diep niveau leeft vanuit “willen” stelt zichzelf open voor alles wat er rondom hem/haar gebeurt. De wereld is uiteindelijk een reflectie van jezelf! Situaties, relaties, omstandigheden tonen wat er in je leeft. Vandaar uit kan jij beslissen of jij dit “wil” of “moet”.

 

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.