_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

Vanuit rust en geduld…

Blog, Natuur & gezondheid
featured image

Wanneer de tijd rijp is dan valt de vrucht mooi en ongeschonden in je hand!

Gisteren een kookboek gekocht van Pascale Naessens waarin ik ’s avonds al onmiddellijk ben beginnen lezen. Rustig genietend in de zetel…inspirerende woorden en receptjes, mooie sfeervolle foto’s…

Ik lees opnieuw wat ik de afgelopen maanden, jaren al in mij heb opgenomen doch het lijkt alsof het nu nog dieper doordringt dan daarvoor.

"De meesten onder ons eten ongezond (té veel geraffineerde producten die ons lichaam en onze geest verzieken) en we worden daarin welwillend ondersteund door een maatschappij die smaak en vooral het winstbejag gekoppeld aan die smaak veel belangrijker vindt dan de gezondheid van de bevolking."Gerd Bergmans

We zijn verslaafd aan ongezonde voeding. En het lijkt haast onmogelijk om uit die cirkel te ontsnappen.

Vandaag komt een vriend langs om mij nog enkele uitgeleende boeken terug te bezorgen. Hij vertrekt voor onbestemde tijd naar de andere kant van de wereldbol. We praten, filosoferen…zoals altijd en tijd vliegt voorbij.

We praten over de evolutie van de mens, over genen, DNA, vrije wil…. We praten over het aantrekken van bepaalde situaties, kansen, mogelijkheden …en over de angsten die ze in ons losweken.

"Wanneer de angst in onszelf  groot is dan laten we kansen tot groei, verandering…weer door onze vingers heen glippen. (meestal is dit een onderbewust proces) We doen dit keer op keer, totdat er een moment komt waarop die onbewuste angst voldoende is blootgelegd zodat we deze niet meer moeten wegduwen, bestrijden en/of overwinnen. Neen, we kunnen er dan gewoon overheen stappen."Gerd Bergmans

Zo gaat dat bij iedereen…maar niet iedereen “ziet” het van zichzelf.

  • Zo heb je vb een “slechte” gewoonte waarvan je maar niet afgeraakt…en plots heb je er om één of andere reden geen behoefte meer aan.
  • Of je wordt het beu om mee te gaan in “discussies zonder einde”. De angst om ongelijk te hebben of om verongelijkt te worden weegt niet meer op tegen de energie die je erin steekt. En je stapt er overheen.
  • Een doel, een visie, een missie…Misschien weet je niet welke richting je uit moet. Je hoofd zegt dit maar je hart zegt dat. Wees gerust, iedereen twijfelt wel eens. Tijd brengt raad!

 

Een collega-coach drukte het zo mooi uit : “Wanneer de appel rijp is dan hoef je niet meer aan de tak te trekken. Bij de minste aanraking valt de vrucht mooi en ongeschonden in je hand.”

 

Voel je ook hoe juist deze woorden klinken?

Waarom doen we het dan niet wat rustiger aan, waarom zitten we de hele tijd plannen te maken, acties te ondernemen (*)…om bestemming te geven aan ons leven?

"Onze geest is niet alleen verslaafd aan ongezonde voeding. Onze geest is dwangmatig verslaafd aan actie."Gerd Bergmans

 

 

(*) Om een doel te bereiken moet je actie ondernemen. Ik pleit niet voor zweverig dromen waarbij dan alles wel in je schoot zal vallen. Ik pleit ook niet voor het leiden van een apathisch leven.

"Geïnspireerde actie is jezelf bewegen zonder enige moeite. Doen wat je niet laten kan… Het is als een bal die bergaf rolt."Gerd Bergmans

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.