_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

Voldemort

Blog
featured image

Voldemort uit de Harry Potter boeken en films is iemand die al het slechte in de wereld symboliseert.

In het begin is hij niet meer dan wat geruis en geritsel door de bomen, een vreemd gekraak in het bos. Een mens zou er niet van wakker liggen maar de dieren voelen de energie haarfijn aan en ze worden zeer schichtig en rusteloos.

In Zweinstein wordt er heel heimelijk gedaan over “diegene wiens naam niet wordt uitgesproken” want alles wat aandacht krijgt groeit. Door zijn naam niet uit te spreken menen de burgers van Zweinstein dat ze de situatie onder controle kunnen houden.

Maar er is zoveel angst bij het uitspreken van “diegene wiens naam niet wordt uitgesproken” dat ze door hun angst onbewust de energie van Voldemort toch gaan voeden. Je ziet dan ook dat Voldemort in de volgende boeken/films meer vorm aanneemt. Stilletjes aan krijgt hij een zwarte nevel rond zich die al snel een hele sluier en daarna een gewaad wordt. Hoe meer vorm hij aanneemt hoe angstiger de inwoners van Zweinstein worden. Ze weten immers dat Voldemort machtiger wordt.

Het is een vicieuze cirkel waaruit de tovenaars blijkbaar niet kunnen ontsnappen. Heel begrijpelijk want er is niets zo moeilijk dan je focus positief te houden wanneer je hele omgeving je het tegenovergestelde voorspiegelt. Toch ligt daar de kracht voor alle verandering!

Milieuvervuiling, de economische crisis, terrorisme,… zijn dingen die hun roots vinden in onszelf en die in stand gehouden worden door ze te voeden met onze angst. Eruit stappen, emotioneel loslaten, het niet de aandacht geven waarom het schreeuwt…is ook hier de basis voor alle verandering.

 

Recente Berichten

 • Voldemort
  april 13, 2015

  Voldemort

  In het begin is hij niet meer dan wat geruis en geritsel door de bomen,...

 • Vanuit rust en geduld...
  februari 19, 2015

  Vanuit rust en geduld…

  Gisteren een kookboek gekocht van Pascale Naessens waarin ik ’s avonds al onmiddellijk ben beginnen...

 • 7 stappen naar innerlijke balans
  december 21, 2014

  7 stappen naar innerlijke balans

  Net zoals water naar de zee stroomt zo ook stroomt energie doorheen ons lichaam. Als...

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.