_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

4 Tips om de “law of attraction” naar je hand te zetten!

Bewustzijn, Blog
featured image

Hoe werkt de wet van aantrekkingskracht op z’n best? 4 Tips om je snel op weg te zetten!

1. Aanvaard wat is

Piekeren en jezelf zorgen maken is iets wat ieder van ons wel eens doet. Je maakt je zorgen over iets wat je gisteren gezegd hebt en waarvan je spijt hebt. Of je voelt je wat onzeker omdat je straks een taak moet uitvoeren waarvan je niet goed weet hoe je deze het best aanpakt.

Het is heel normaal dat zulke dingen in je hoofd rondspoken. Ze geven je de gelegenheid om alles nog eens goed te overdenken en het een volgende keer iets subtieler aan te pakken. Deze piekergedachten bieden je ook de mogelijkheid om een moeilijke situatie vanuit alle hoeken te bekijken en te bestuderen zodat je jezelf goed kan voorbereiden en actie kan ondernemen om een taak zo goed mogelijk te volbrengen.

Wanneer piekeren echter een onophoudelijke stroom van gedachten wordt die jij niet meer op een constructieve manier benut, dan wordt het tijd om even terug te komen in het moment en jezelf af te vragen : “Wat is mijn probleem NU, op DIT moment?”

Wanneer je heel eerlijk bent met jezelf dan moet je toegeven dat er op DIT moment meestal niet al te veel problemen zijn. Wat gezegd is is gezegd. Daar kan je niet veel meer aan doen. En wat de toekomst brengt…dat kan je moeilijk voorspellen. Een zorg voor morgen? Of kan je het eerder zien als een verrassing die nog komen moet!

 

2. Koester geen verwachtingen!

Het is heerlijk om te denken aan alle fijne dingen die je nog te wachten staan; je kijkt uit naar jouw weekje verlof, je hebt grootse verwachtingen over dat feestje waarop je volgende week bent uitgenodigd, je bent razend benieuwd of je die promotie op je werk in de wacht kan slepen en ondertussen ben je al heerlijk aan het fantaseren over die “date” van morgenavond…

Heerlijk…en toch…

Wanneer je te veel gaat dagdromen en fantaseren over de toekomst dan ga jij voor jezelf een beeld scheppen van die toekomst. Dat beeld wordt al heel snel vastomlijnd en star. En wanneer de dingen dan even net iets anders lopen dan jij had verwacht kweekt dat vaak  veel onnodige wrevel en ongenoegen. Laat los en kijk gewoon wat er komt!

"“Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get!"Forest Gump

 

3. Ga mee met de stroom!

Hoe sta jij in het leven? Ben je bang voor alles wat fout kan gaan? Ben je bang wat de anderen zullen zeggen? Of zie je het leven eerder als een uitdaging, een mogelijkheid tot zelfexpressie, een geschenk?

Wanneer je die krampachtigheid om jouw “willetje” in het leven door te drijven los laat, wanneer je de dingen gewoon op je laat afkomen en in volle vertrouwen leeft dat alles wat op je pad komt jou ten goede zal komen, dan gebeuren er meestal magische dingen!

Leven vanuit een kinderlijke onbekommerdheid is zo relaxed! Sta open voor alles wat het leven jou te bieden heeft.

 

4. Laat los wat voorbij is!

Gedane zaken nemen geen keer. Je moet er een punt achter zetten. Wat voorbij is is voorbij. Woorden uit de “volksmond” die zeggen dat je het verleden beter kan laten voor wat het is. Leer eruit, neem mee wat je in de toekomst kan gebruiken en koester de mooie momenten. Maar vergeet vooral niet…het leven is NU!

 

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.