_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

En welke boodschap stuur jij naar je onderbewustzijn…?

Bewustzijn
featured image

Onlangs was ik aanwezig op een voordracht waarbij alle aanwezigen bij aanvang werden bedankt voor het vrijmaken van hun kostbare tijd. “Want is het niet zo dat we allemaal tijd tekort hebben…”, hoorde ik zeggen.

En toen ik de tuinman een tas koffie aanbood, vroeg hij me :”Moete gij nie werke? Hebde gij daar tijd voor?”

Het zette mij dieper aan het denken…

Tijd, geld, liefde, gezondheid…onze hele maatschappij gaat ervan uit dat er een tekort is.

En dat brengt heel wat zorgen, misbruik en negativiteit met zich mee. Steeds weer denken in termen van tekort en nooit in termen van overvloed; of het zouden de kilo’s moeten zijn die we nog kwijt willen voor het volgende verlof… en daar komt dan meestal weer een negatieve emotie aan te pas die ons vertelt dat we te weinig voldoen aan het gewenste slankheidsideaal.

 

Ons onderbewustzijn onderdompelen in gedachten van overvloed is niet altijd zo vanzelfsprekend als het op het eerste zicht lijkt

 

Je start de dag vol goede voornemens. Vandaag, besluit je, ga ik een hele dag positief denken. Ik ga me goed voelen in mijn vel en trek me van niets nog iets aan!

Het lukt aardig, althans voor even…tot je buiten komt en ziet dat het regent. Ook hier laat je jezelf niet kennen en met een “big smile” open je jouw grote paraplu. Tot er een wagen langs komt die vlak naast je door een grote plas rijdt en je hele broek vol spetst met modder…

Nu wordt het tandenbijten! Je begint te twijfelen en stelt je de vraag of die hele theorie van “positief denken” eigenlijk wel klopt???

 

Vaak voelt het als een denkpatroon dat averechts werkt :

  • Je denkt de hele dag gedachten dat je rijk bent en als je ’s avonds de post opent krijg je plots allemaal rekeningen binnen.
  • Je denkt de hele dag gedachten dat je partner jou helpt in het huishouden, bij het winkelen en even later krijg je een SMS dat hij deze avond gaat netwerken met vrienden en of je tegen 18u zijn nieuwe hemd nog wil wassen, drogen en strijken.
  • Je besluit om gezonder te leven. Je trekt jouw sportschoenen aan om eens lekker te gaan joggen en… lap…na enkele minuten val je over je veter die los is komen te zitten en je loopt hierbij een spierscheuring op.

 

Wie zich bewust is van het feit dat 95% van ons gedrag, en van de aangeboden opportuniteiten in ons leven worden gestuurd vanuit ons onderbewustzijn weet dat de aard van onze diepste kerngedachten en onze overtuigingen immens belangrijk is voor de kwaliteit van ons leven.

 

Zo is dat!

Waar je je aandacht en je focus aanhoudelijk op richt wordt groter. Wat je negeert of verwaarloost wordt kleiner!

 

Welke boodschap stuur jij naar je onderbewustzijn? Eentje van beperking of een van overvloed…

 

Je wil je relatie met je partner verbeteren maar telkens je een ander koppel ontmoet ben je stiekem op zoek naar “minpunten” en “oneffenheden” in hun relatie. Het lucht je op wanneer je ziet dat ook bij hen er wel eens een haar in de boter zit.

Maar welke boodschap stuur jij naar je onderbewustzijn?

Mensen zijn specialist in het bestuderen en beoordelen van andere mensen terwijl ze rustig een terrasje doen. Heel onschuldig…De mooiste, opvallendste en meest flamboyante voorbijgangers worden het scherpst beoordeeld.

En welke boodschap stuur jij naar je onderbewustzijn?

Wat zie je als je ’s morgens in de spiegel kijkt. (oefening voor morgenvroeg)

Welke boodschap stuur jij naar je onderbewustzijn?

 

Hoe vaak richten we ons op tekortkoming, beperking – ook al is het bij de anderen – zonder te beseffen dat dit onze eigen waarheid wordt.

 

Het is mijn passie om fijne nuanceringen in ons denken op te sporen en om te vormen naar positieve kerngedachten zodat die langzaam maar zeker een nieuw innerlijk geloofssysteem in onszelf bestendigen.

Ook jij kan leren hoe je druppelsgewijs een juiste mindsetting in jouw onderbewustzijn kan laten kristaliseren.

 

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.