_GERD's_ BLOG

GERD's BLOG

De adelaar : een moeilijke beslissing…

Blog, Natuur & gezondheid 2 comments
featured image

De adelaar heeft de langste levensduur van zijn soort. Hij kan tot 70 jaar oud worden. Maar om die leeftijd te bereiken moet de adelaar een moeilijke beslissing nemen!!

Als hij 40 is…

  • Kunnen zijn lange flexibele klauwen niet langer de prooien grijpen die tot voedsel dienen.
  • Zijn lange en scherpe bek wordt krom.
  • Zijn oude en zware vleugels gaan vanwege de dikke veren vastzitten aan zijn borst en maken het vliegen onmogelijk.

 Dan blijven er 2 opties over voor de adelaar :

Sterven of door een pijnlijk proces van verandering gaan dat tot 150 dagen duurt.

Het proces vereist dat de adelaar naar een bergtop vliegt en op zijn nest gaat zitten.

  • Daar slaat de adelaar zijn bek tegen een rots totdat hij die los kan trekken.
  • Nadat hij die losgetrokken heeft, wacht de adelaar totdat er een nieuwe bek gegroeid is, waarna hij zijn klauwen lostrekt.
  • Als de nieuwe klauwen weer aangroeien, begint de adelaar zijn oude veren uit te trekken.
  • Na 5 maanden maakt de adelaar zijn beroemde vlucht van zijn “wedergeboorte” en
  • Leeft nog eens … 30 jaar!!

Waarom is deze verandering nodig?

Vaak moeten we, willen we overleven, door een proces van verandering heen. Soms moeten we afrekenen met oude herinneringen, gewoonten of tradities. Pas als we vrij zijn van oude lasten kunnen we de toekomst tegemoet gaan.

About Gerd Bergmans

Gerd Bergmans, is een mental coach, teacher en geeft voordrachten en workshops over de werking van onze geest.

2 comments

Jef - juli 25, 2017 Reply

Zelden dwazere praat gelezen.

Sigi - juli 28, 2017 Reply

Beste Jef,

Het verhaal is inderdaad vrij controversieel. We hebben daarom vroeger al eens navraag gedaan bij bioloog Dirk Draulans of dit nu echt kan gebeuren of niet… Jammer maar de comments zijn ondertussen verwijderd.
Het is niet onze bedoeling om mensen op een verkeerd been te zetten en hen met prietpraat de wereld in te sturen. Ik denk dat je het verhaal eerder moet zien als een “parabel” waarin duidelijk wordt gemaakt dat als je innerlijk transformeert naar een nieuw iemand, een bewuster iemand dat dat meestal gepaard gaat met pijn en ongemak. Het verhaal toont ons ook dat we bewust kiezen voor die pijn omdat onze huidige levenssituatie ons geen geluk, voldoening en vreugde meer bezorgt.
Wat me opvalt is dat het verhaal je toch wel triggert. Je doet alvast de moeite om te reageren en geeft daarbij een grappig e-mailadres op. (inside joke!)
Vaak zien we in coaching dat wanneer iemand (heftig) reageert dat dit een teken is dat we dicht tegen de kern aanzitten van een onderdrukte energie of van een bepaalde “kwetsbaarheid” die we niet (meer) durven toelaten.
Als kind ligt het leven aan onze voeten. We hebben dromen, fantasieën…en geef toe, het was/is heerlijk om daarin rond te dwalen. Maar die beleving werd/wordt vaak belachelijk gemaakt door ouders, familie, leerkrachten, collega’s…die je vertellen dat dit niet kan, niet mag, onnozel is…
Om serieus genomen te worden gaat het ego het verlangen naar magie van het (innerlijke) kind begraven, diep onder de ratio!
“Rationeel denken” heeft zeker zijn waarde in deze wereld maar wanneer dat té ver wordt doorgedreven dan verdwijnt alle ruimte voor gevoel, intuïtie en magie. Is het daarom dat films als Harry Potter en Star Wars zoveel succes hebben? Beantwoorden zij het verlangen van zovelen onder ons naar de manifestatie van een oneindige kracht in onszelf..?
Laat ons er eens een nachtje over slapen… Ondertussen :”May the Force be with you!” ☺

Add your comment