Blog <span class=Archives" src="https://www.gerdbergmans.be.web03-shared02.priorweb.be/wp-content/uploads/2014/05/gerd_water.jpg">

Blog Archives

Steve

featured image

De meesten onder jullie zullen ondertussen het nieuws over Robert Stevaert, alias Steve Stevaert wel hebben vernomen. Steve, de café-baas met enkel een koksdiploma op zak die het door zijn creatieve en charismatische aanpak tot minister schopte is bezweken onder de druk van…

 

Wanneer we enkel kijken naar de oppervlakte dan zouden we beweren dat Steve het slachtoffer is geworden van de druk van onze maatschappij. Chantage, afpersing en roddel kunnen het zelfvertrouwen van iemand flink ondermijnen.

Wanneer we wat dieper graven (zonder een oordeel te vellen over de feiten) dan komen we terecht bij een heel ander gegeven nl de schaamte om te zijn of om te worden aanzien voor iemand die je niet wil zijn.

Op dat ogenblik zitten we midden in ons “ego”, dat deel in onszelf dat onze eigenwaarde laat afhangen van ons uiterlijk, van onze levensomstandigheden, van onze talenten… Om de schaamte te verbergen zetten we vaak een masker op. Maar wanneer dit masker plots afvalt dan voelen we de grond onder onze voeten wegzakken.

Steve Stevaert, een man die aan de buitenkant blaakte van zelfvertrouwen vond in zichzelf niet meer de kracht om zich boven de situatie te plaatsen. Het vertrouwen in het innerlijke Zelf was zoek! Inderdaad een verhaal met een droevig einde, maar ook een verhaal waar we wijze lessen uit kunnen trekken :

  1. De mening van anderen is niet belangrijk in jouw leven. Wanneer het dat wel wordt dan word je er afhankelijk van. Je gaat dan leven op de goedkeuring en de bevestiging van de anderen. Je wordt een emotionele speelbal van mensen en situaties.
  2. Actie is niet de basis van je leven. Je zelfbeeld is de basis van je leven. Want het is dit zelfbeeld dat jouw diepe innerlijke motivatie in gang zet om dingen te doen of niet te doen, om jezelf vooruit te helpen of tegen te werken… Het zijn die dingen die je leven vorm geven!
  3. Aanvaard daarom wie je bent, met je goede en scherpe kantjes. Wanneer je jezelf accepteert zoals je bent dan valt de schaamte vanzelf weg. Je hebt dan geen behoefte meer aan maskers, aan geheimdoenerij, insinuaties en holle communicatie. Je hebt het dan niet meer nodig om over iemand anders te oordelen, kwaad te spreken of om anderen in hun hemd te zetten. Je hebt dit alles niet meer nodig om jouw eigenwaarde op te krikken.

Want je weet :

Je bent niet perfect…maar je bent prima zoals je bent!

"Stars cannot shine without darkness."
Deel deze nieuwsbrief:
Facebook Terug naar overzicht nieuwsbrieven