resonantie

 

Het was Gerard Joling die mij lang geleden (op TV dan wel) voor het eerst liet zien hoe je een glas kapot kan zingen. Ik was nog jong, begreep er niets van en vond het spectaculair! Nu, vele jaren later begrijp ik er veel meer van en vind het zelfs nog veel spectaculairder dan vroeger!!

Sommige mensen liggen je veel beter dan anderen. “We zitten op dezelfde golflengte”, zeg je dan en waarschijnlijk besef je niet eens hoe juist deze uitspraak is. Want dit heeft alles te maken met frequentie en resonantie!

Een glas kapot zingen, hoe kan dat nu?

Elk voorwerp heeft een specifieke trillingsfrequentie. Wanneer je met een mes tegen een wijnglas tikt dan hoor je de toon die gepaard gaat met die eigenfrequentie. Elk glas, ook al zijn het schijnbaar identieke glazen uit een massaproductie heeft z’n eigen “toon”. Wanneer je op een of andere manier deze toon exact kan nabootsen dan gaat het voorwerp automatisch mee beginnen trillen waardoor de frequentie verhoogt. Dat is resonantie!

Waarom breekt het glas? Wel, door de resonantie komt het glas in een hogere frequentie terecht. Hiervoor moet het zijn structuur aanpassen maar gezien dit niet kan barst het glas kapot.

Resonantie is een ongelofelijk sterke kracht! Wanneer de klank van de gierende wind resoneert met voorwerpen zoals een gebouw of een brug dan zullen deze voorwerpen beginnen bewegen en uiteindelijk breken of barsten.

Ook onze aarde heeft haar frequentie (Shumann resonantie 7.8 Hz) en ook jij hebt je typische eigenfrequentie. De een beïnvloedt de ander en omgekeerd. Onze aarde wordt op haar beurt beïnvloed door de frequenties van de omliggende planeten, kometen, …

Gelukkig kunnen mensen hun energiepotentieel wel aanpassen zonder dat ze hierbij breken of “crashen”. Resonantie treedt op wanneer je (al is het maar heel even) op identiek dezelfde frequentie vibreert dan een ander. Je krijgt dan een boost van energie en wordt in een minimum van tijd opgetild naar een ongelofelijk hoog energieniveau. Soulmates en twinflames beïnvloeden elkaar op zo’n manier. Het werkt als bij een luchtballon waarin het vuur (resonantie) een hitte veroorzaakt die de ballon doet opstijgen.

Maar om hoogte te houden of te winnen moet je net zoals bij een luchtballon ballast afgooien. Emotionele bagage en angsten… Je moet lichter worden, veel lichter!

Resonantie versnelt dit proces in een schokkend tempo!

De juiste mindset (en die is voor iedereen verschillend) helpt je om innerlijke spanningen te neutraliseren en om in een opwaartse energiespiraal te komen. Mindsetting is de dag van vandaag niet langer een luxe. Het is eerder een must! Het is heel eenvoudig en voor iedereen met wat goede wil haalbaar…maar er zijn ontzettend veel valkuilen. Ik help je graag op jouw weg!

Wie interesse heeft kan dit alvast melden via de contactpagina van de website.

 

" Sometimes the heart sees what is invisible to the eye.             
"H. Jackson Browne, jr.
Terug naar overzicht nieuwsbrieven