sterk met de speer

Onlangs ontmoette ik Gerda, een naamgenote van mij en een dame die net als ik mateloos geïnteresseerd is in alles wat met “bewustzijn” te maken heeft. Uiteindelijk kwam het gesprek op onze naam en de betekenis ervan.

 “Gerd(a) “betekent :  sterk met de speer!  De punt van een speer die in wonden prikt.
Klinkt niet zo fraai!! Maar toch… uiteindelijk ben ik die persoon wel!  Het is mijn passie om mensen bewust te maken van innerlijke overtuigingen en pijnen die ons leven beheersen en creëren. Vaak denken we dat we “onze emoties” zijn. We worden erin meegesleurd en omdat we onszelf stuurloos achten komen we in allerhande (ongewilde) situaties terecht! Hieronder  : 4 manieren om je emoties te benaderen…

Nochtans hoeft ons leven er zo niet uit te zien. Wanneer je inzicht krijgt in wat emoties zijn en hoe ze ons leven beïnvloeden dan word je je bewust van de oneindige mogelijkheden die ieder van ons ter beschikking heeft!!

Tijdens het Bewustwordingsseminarie in Frankrijk (dit seminarie is reeds gegeven) kan je diepgaand kennis maken met zowel de onderliggende theorie als met de praktijk.

Wat leer je gedurende dit boeiende 5-daagse seminarie :

 1. Je “denken” te observeren, te herkennen en te begrijpen
 2. Je “denken” stop te zetten, te sturen en te controleren
 3. De weerstand in jezelf te ontmaskeren en te overwinnen
 4. Jezelf te transformeren naar een hoger bewustzijnsniveau
 5.  Een “leegte” in jezelf te creëren van waaruit je een nieuwe visie op jezelf kan ontwikkelen en kan laten open bloeien!

Wat mag je verwachten voor jezelf na dit seminarie :

 1. Diepgaande kennis over hoe onze geest, ons universum en ons leven werkt!
 2. Je zal een onderliggende rust in jezelf ervaren die de basis wordt van je leven!
 3. Je gaat jouw leven opnieuw zien als een “creatieve uitdaging, een uitdrukking van jezelf” ipv als een “struggle for life”.
 4.  Vitaliteit, daadkracht en tegelijkertijd rust en geluk!!!

 

Ons leven wordt bepaald door de gedachten die we op elk moment (bewust of onbewust) denken! Wanneer we onze levensomstandigheden willen veranderen dan moeten we bijgevolg anders gaan denken! Onze emoties weerspiegelen onze gedachten.

4 manieren om je emoties te benaderen…

 • Je voelt een emotie die jou een onaangenaam gevoel geeft. Je verzet jezelf ertegen! VERSCHEURDHEID
 • Je voelt een emotie die jou een onaangenaam gevoel geeft. Je laat het gebeuren en aanvaardt de situatie. AANVAARDING
 • Je voelt een emotie die aangenaam aanvoelt. Je verzet jezelf. ONTKENNING VAN JEZELF
 • Je voelt een emotie die aangenaam aanvoelt. Je beleeft deze emotie voor 100%. ERVARING VAN JEZELF

Uiteraard zijn er nog vele nuances tussen deze 4 manieren om emoties te beleven.  Inderdaad we voelen niet slechts één emotie op een bepaald moment.  Vaak is het een cocktail van meerdere emoties die al dan niet met elkaar in strijd zijn.

 

" Wie zich bewust wordt van zijn emoties en van de onderliggende kerngedachten heeft het roer in handen. Wie gedurende lange tijd een zelfde koers vaart zal zijn/haar doel bereiken!!
"
Deel deze nieuwsbrief:
Facebook Terug naar overzicht nieuwsbrieven