klavertje4

Soms gebeuren er dingen in je leven die vreemd zijn. Ze zijn vreemd omdat ze op zo’n toevallige manier perfect binnen jouw denkplaatje vallen. Je denkt vb  aan iemand en even later krijg je telefoon van die persoon. Je wil een oplossing voor een probleem en de volgende dag ontmoet je iemand die je goed op weg zet in de juiste richting.

Je denkt iets, voorvoelt iets …en het gebeurt gewoon! We kennen deze “toevalligheden” allemaal en, geef toe, ze maken het leven interessant! 

Vreemder wordt het wanneer je clusters krijgt van aaneengeregen toevalligheden. “Toevallige” gebeurtenissen bij één persoon en ”toevallige” gebeurtenissen bij een andere persoon die zich synchroon naast elkaar voordoen op hetzelfde tijdstip maar op een andere locatie. De ene heeft geen weet van de andere en toch wanneer je elkaar uiteindelijk ontmoet klikken de puzzelstukjes in elkaar. Een timing van zulk een perfectionistisch niveau dat geen mens het ooit voor elkaar zou krijgen!

Misschien lach je er eens mee en besteed je er niet al te veel aandacht aan, misschien zie je het in een flits maar vergeet je het alweer vlug  of misschien maakt het je boos of bang…

Ontkenning, angst en weerstand trekken je echter weg uit die magische wereld van toeval en synchroniciteit.  Ze zuigen je terug naar de aarde, naar de dagdagelijkse materiële wereld waar je het leven ervaart als een realiteit die in stand wordt gehouden door vaststaande feiten, vaste structuren en instituten.

We leven echter in een energetisch universum dat bovendien nog fungeert als één geheel en waar alles met alles en iedereen met iedereen verbonden is. (QED : quantum electrodynamics)

Om voordeel te verkrijgen (maar dat is eigenlijk niet helemaal correct omschreven gezien “toevalligheden” zich niet laten gebruiken door winstbejag en of individueel eigenbelang) dienen we goed op de hoogte te zijn van de werking van onze geest en de nuances van ons onderbewustzijn.

Synchroniciteit en toevalligheden kan je aantrekken in je leven. Het maakt je leven veel gemakkelijker en wanneer je voldoende vertrouwen ontwikkelt geeft het je de opportuniteit om je leven beter te organiseren door minder controle. 

Het grote probleem met veel ”cursussen voor persoonlijke vorming” en ”business-programma’s” is dat ze niet voldoende doorleefd zijn omdat ze enerzijds worden aangeboden door firma’s met een hoge gevel maar met veel te weinig diepgaande know how en anderzijds worden gegeven door mensen die als kind zijn opgevoed in een liefdevolle, succesvolle omgeving waar die programmatie (gelukkig zijn, succesvol zijn…) er met de paplepel werd ingelepeld. Succes ontstond hier vanuit een programmatie en niet vanuit het overstijgen van de programmatie. Wie “programmatie” overstijgt kent als geen ander de bodem!

Deel deze nieuwsbrief:
Facebook Terug naar overzicht nieuwsbrieven